طبق گزارشها، قانونگذاران آمریکایی درباره گزینههایی برای کمک به اینتل در جلسات غیرعلنی در صورت بدتر شدن مشکلات مالی غول نیمهرسانا بحث کردند. بسته نجات بالقوه شامل اقداماتی فراتر از قانون CHIPS است که انتظار می رود تا پایان سال 2024 حداقل 8.5 میلیارد دلار به اینتل کمک کند.
به گزارش سمافور، این گفتگوها تنها به عنوان برنامه های پیشگیرانه برای مواقع حساس مطرح شده است. اینتل اخیرا چشم انداز مثبتی را در گزارش درآمد سه ماهه سوم 2024 خود ارائه کرده است و هیچ نشانه ای از یک بحران مالی جدی نشان نداده است.
برنامه های پیشگیرانه برای نجات اینتل
این گفتگوها میزان علاقه واشنگتن به اینتل را به عنوان رقیب حیاتی چین در زمینه فناوری های پیشرفته نشان می دهد. اگرچه AMD و Nvidia شرکتهای غولپیکر آمریکایی هستند، اما اینتل تنها شرکتی است که خودش تراشهها را طراحی و تولید میکند. یکی از سخنگویان اینتل به Semafor گفت: «اینتل تنها شرکت آمریکایی است که تراشههای پیشرفته را طراحی و تولید میکند و نقشی حیاتی در ایجاد یک اکوسیستم نیمهرسانای رقابتی در ایالات متحده ایفا میکند».
اگر اینتل شکست بخورد، ایالات متحده باید به شرکت هایی مانند TSMC و سامسونگ تکیه کند که اگرچه کارخانه هایی در ایالات متحده دارند، اما بخش کوچکی از کل تولید خود را در این کشور انجام می دهند. علاوه بر این، با توجه به موقعیت جغرافیایی کره جنوبی و تایوان، نزدیکی آنها به چین نیز نگرانی های امنیتی آمریکا را افزایش می دهد.
یکی دیگر از دلایلی که دولت آمریکا نمی خواهد شاهد شکست اینتل باشد، نقش اقتصادی و امنیتی این شرکت است. اینتل یکی از بزرگترین صادرکنندگان ایالات متحده است و در سال 2023 درآمد صادراتی این شرکت به بیش از 40 میلیارد دلار خواهد رسید. همکاری اینتل با وزارت دفاع آمریکا در پروژه Secure Enclave برای تولید تراشه های پیشرفته، اهمیت این شرکت را در زمینه های اقتصادی و امنیتی دو چندان می کند. علاوه بر این، اینتل بیش از 120000 کارمند دارد، اگرچه اخیراً اعلام کرده است که بیش از 16000 نفر را اخراج خواهد کرد.
اما با توجه به منابع گزارش، سیاستگذاران ایالات متحده تمایلی به ارائه حمایت های مالی مستقیم از جمله کمک های مالی دولت به کرایسلر و جنرال موتورز در سال 2008 ندارند. که می تواند شامل شرکت هایی مانند AMD یا Marvell باشد. همچنین شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه آرم و کوالکام به خرید بخشی یا حتی کل سهام اینتل علاقه نشان داده اند، اما کارشناسان هشدار داده اند که تجزیه اینتل هیچ سودی برای کسی ندارد.
با این حال، امید است که با راه اندازی فناوری ساخت تراشه 18A و شرکت هایی مانند آمازون برای استفاده از آن برای تولید تراشه ها، اینتل بتواند بر شرایط فعلی غلبه کرده و به عرصه رقابت بازگردد. در هر صورت، برنامه ریزی برای شرایط بحرانی، اقدام عاقلانه دولت آمریکا تلقی می شود.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/cpus/53222-intel-fail-washington-policymakers-discussing-solutions