حتما شما هم در مورد بازسازی یا ساخت قطعات جدید موسیقی با صدای خوانندگان مرده یا ترکیبی از ساخت قطعات جدید بدون کلام توسط هوش مصنوعی شنیده اید. به گفته موزیسین های بزرگ، این کار چندان سودمند نیست و می تواند استعداد انسان را از بین ببرد. گروهی از بزرگترین خوانندگان و فعالان این صنعت در نامه ای به توسعه دهندگان خواستند استفاده از هوش مصنوعی برای ساخت قطعات جدید را متوقف کنند.
بر اساس این گزارش جمهوری سیلیکوندر دنیایی که فناوری به سرعت در حال پیشرفت است، هنرمندان موسیقی در مورد استفاده از هوش مصنوعی ابراز نگرانی کرده اند. (سازمان عفو بین الملل) آنها جایگزینی خلاقیت و هنر انسان را بیان کردند.
بیش از 200 هنرمند موسیقی، از جمله بیلی آیلیش، کیتی پری و نیکی میناژ، نامهای سرگشاده امضا کردهاند که در آن از شرکتهای فناوری و توسعهدهندگان خواستهاند «استفاده غارتگرانه» را متوقف کنند. سازمان عفو بین الملل از “دزدیدن صداها، تقلید از هنرمندان حرفه ای، نقض حقوق پدیدآورندگان و تخریب اکوسیستم موسیقی” خودداری کنید.
این نامه توسط سازمان غیرانتفاعی Artists Rights Alliance نوشته شده است (اتحاد حقوق هنرمندان) این ارائه بر اهمیت حفاظت از خلاقیت انسانی و حقوق معنوی هنرمندان تاکید می کند. در این نامه موارد زیر آمده است:
استفاده از آثار موجود برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی (بدون مجوز) در تلاش برای جایگزینی هنرمندان میتواند منجر به “کاهش قابل توجه حق امتیاز پرداختی به هنرمندان” شود.
در همین حال، ایالت تنسی ایالات متحده اولین ایالتی است که قانونی را برای محافظت از ترانه سراها، نوازندگان و دیگر متخصصان صنعت موسیقی در برابر خطرات احتمالی هوش مصنوعی تصویب کرده است.
موافقان این طرح معتقدند که هدف از این طرح اطمینان از در دسترس بودن ابزار است سازمان عفو بین الملل تهیه کنندگان نمی توانند صدای هنرمند را بدون رضایت آنها بازتولید کنند. این لایحه که “قانون ضمانت تصویری، صوتی و تصویری” یا قانون نامیده می شود. الویس مشخص است که از اول جولای (سه ماه دیگر) قابل اجرا خواهد بود.
با توجه به اینکه تنسی بیشترین تعداد کارگران صنعت موسیقی را در ایالات متحده دارد، بیل لی، فرماندار این ایالت، پس از امضای این قانون در مصاحبه ای نظر خود را درباره قانون الویس بیان کرد:
هنرمندان مالکیت معنوی دارند. آنها استعدادها و ویژگی هایی دارند که مختص خودشان است و مطمئناً استعدادهای هوش مصنوعی نیست.
در پایان لازم به ذکر است که این درخواست از هنرمندان نشان دهنده نگرانی عمیق در مورد آینده صنعت موسیقی و نقش هوش مصنوعی در آن است. با این حال، این نامه همچنین تاکید میکند که در صورت استفاده مسئولانه، هوش مصنوعی پتانسیل فوقالعادهای برای افزایش خلاقیت انسان دارد و میتواند به توسعه و پرورش تجربیات جدید و هیجانانگیز برای طرفداران موسیقی در سراسر جهان کمک کند.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/50270-musicians-write-open-letter-asking-developers-not-to-replace-artists-with-ai