به نظر می رسد خودروهای هوشمند به همان اندازه که برای رفاه کاربران مفید هستند، می توانند اطلاعات و عادات رانندگان را جمع آوری کرده و برای تولیدکنندگان ارسال کنند. در همین راستا گزارش هایی منتشر شده که نشان می دهد خودروسازان نحوه رانندگی کاربران را در اختیار شرکت های بیمه قرار می دهند تا دیگر محدودیت ها و قوانین قابل دور زدن نباشد.
همانطور که خودروهای هوشمند هوشمندتر می شوند، شاهد ظهور روش های جدیدتری برای کنترل و اصلاح رفتار راننده هستیم. در همین راستا شرکت های خودروسازی رفتارهای رانندگی کاربران را برای بررسی نحوه پرداخت غرامت و اخذ حق بیمه به سایر سازمان ها مانند شرکت های بیمه ارسال می کنند.
طبق آگهی ایمیل روزانه خودروهای مدرن ساخته شده توسط جنرال موتورز، هوندا، کیا و هیوندای دارای حسگرهایی هستند که نحوه رانندگی کاربران را ردیابی می کنند. این خودروها اطلاعاتی مانند مسافت طی شده، سرعت، شتاب و ترمز را جمع آوری کرده و برای سازندگان ارسال می کنند.
بنابراین، اگر خیلی سریع رانندگی میکنید یا به شدت ترمز میکنید و با سرعت غیرقانونی رانندگی میکنید، احتمالا وسیله نقلیه شما به عنوان یک راننده خطرناک برای شرکتهای بیمه معرفی میشود.
بر اساس گزارشی در نیویورک تایمز، شرکت های بیمه خودرو متهم به جاسوسی مخفیانه از عادات رانندگی کاربران با کمک خودروسازان شده اند. این تاکتیک آخرین تلاش شرکتهای بیمه برای جمعآوری دادههایی در مورد نحوه رانندگی افراد به منظور بهینهسازی قراردادها و به حداکثر رساندن سود است.
البته پیش از آن نیز برخی از شرکت های بیمه رانندگان را تشویق می کردند که از دستگاه ها و اپلیکیشن های ردیاب گوشی خود برای کاهش هزینه های حق بیمه استفاده کنند تا با آگاهی از نحوه رانندگی خود، قیمت مناسب حق بیمه را تعیین کنند.
این ابتکار شرکت های بیمه با واکنش منفی آمریکایی ها مواجه شد و حالا به نظر می رسد آنها روش جدیدی برای یادگیری نحوه رانندگی کاربران پیدا کرده اند. به نظر می رسد شرکت های بیمه با شرکت های خودروسازی به توافق رسیده اند تا اطلاعات مربوط به رانندگی کاربران را به طور مخفیانه جمع آوری کنند.
در همین راستا برخی از رانندگان با افزایش 20 درصدی حق بیمه خود مواجه شدند و زمانی که برای اطلاع از علت این افزایش به شرکت های بیمه مراجعه کردند، با گزارشی 130 صفحه ای مواجه شدند که تمامی اطلاعات مربوط به آنها را در بر می گرفت. ترافیک مانند زمان سفر، تعداد شتاب ها و تعداد ترمزهای سریع در این گزارش ذکر شده است.
منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/50009-automakers-insurance-companies-share-data